Hur gör jag egentligen med den här maskinen? Ska jag sitta eller stå? Dra eller skjuta? Ja, många motionärer känner sig förvirrade bland alla träningsmaskiner på gymmet. Det vill SATS avhjälpa med sin nya klass PT Shows You. Under det 55 minuter långa passet ges tid till demostration och test av utrustningen.

– Det finns en uppsjö av träningsutrustning att välja bland ute på träningscentren och det kan vara svårt att veta dels vilken utrustning man bör använda och dessutom använda den rätt. Vi tror att PT Shows You kan bidra till större självförtroende och kompetens, säger Anton Holmberg, Country PT Specialist SATS Sverige.

31 % av svenskarna över 18 år vet inte vilken träning som är bäst för dem. Detta visar en landsrepresentativ undersökning som är genomförd av Norstat, på uppdrag av SATS. Många är också osäkra på hur utrustningen på träningscentret skall användas. Detta är orsakerna till att SATS lanserar PT Shows You, en klass som bokas som en vanlig gruppträningsklass på sats.se eller i SATS app, där en personlig tränare tar med sig upp till 20 personer runt i träningscentret. Målsättningen är att både nya och gamla medlemmar kan delta och få en inblick i hur utrustningen fungerar.

– Det kan vara allt från att justera löpbandet, hur du använder roddmaskinen till de mest vanliga övningarna med fria vikter, förklarar Anton.

Länkar