Blir man harmonisk av yoga? Kan man springa ett maraton trots att man avskyr löpning? Onsdagen 23 april är det premiär i SVT Flow för nya träningsprogrammet  ”Svett & Etikett”. I programmet får vi följa skribenten och bloggaren Kalle Zackari Wahlström när han testar åtta olika träningsformer.

Varje vecka får tittarna följa Kalle när han kastar sig handlöst in i en ny värld, guidad av de mest namnkunniga profilerna inom varje träningsform. Han marscherar med fallskärmsjägare, dansar med hiphopare, lyfter atlasstenar med sveriges starkaste män och tävlar i crossfit. Kalle Zackari Wahlström kommer att testa åtta olika träningsformer, från träning till tävling. I varje avsnitt ställs Kalle inför en tuff utmaning.

– Jag vill visa folk att träning kan vara nånting kul. Att det inte är nåt läskigt och skamfylllt som man gör två gånger i veckan för att man måste. Att kroppen älskar att få röra på sig och att träning tillhör alla, även folk som tycker om att dricka öl, säger Kalle Zackari Wahlström.

I första avsnittet bantar Kalle ner sig tolv kilo, målar sig brun och visar upp sig i små badbyxor. Han ska ställa upp i Luciapokalen, där han ska tävla i klassen Classic Bodybuildning. Kalle äter kokt torsk till frukost och spänner sina muskler, till sin hjälp har han fitnessprofilen och experten Helene Ahlson. I samband med serien kommer Kalle att blogga om programmen på svt.se.

Låter hur kul som helst! Jag kommer sitta bänkad.

Länkar